COVID-19  •  Partenaire

Partner esemény: A stratégiai társaságok gazdasági célú védelméhez szükséges intézkedésekről szóló új kormányrendelet kihatása a befektetési, átstrukturálási, banki és ingatlan ügyletekre

L'événement est terminé. *veuillez noter que l'ajout de l'événement dans votre calendrier ne signifie PAS que vous êtes inscrit. Vous devez d'abord vous inscrire si vous souhaitez assister à un événement.

Új vendég előadó: dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

 


 
 
A stratégiai társaságok gazdasági célú védelméhez szükséges intézkedésekről szóló új kormányrendelet kihatása a befektetési, átstrukturálási, banki és ingatlan ügyletekre


Új vendég előadó:
dr. György László, 
gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

A május 25-én hozott új kormányrendelet minisztériumi engedélyeztetési kötelezettséget határoz meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedésszerzés, illetve az ezekkel kapcsolatos eszközátruházási és biztosítéki, illetve egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó ügyletekkel és tranzakciókkal kapcsolatban. A stratégiai társaság fogalma iparágak és üzleti tevékenységek széles körét fedi le, így a rendeletet számos tranzakció esetében alkalmazni kell. Az új kötelezettség elsősorban az EU és EGT tagállamokon kívüli cégek ügyleteire vonatkozik, de bizonyos esetekben EU és EGT tagállamokban lévő cégek tranzakcióra, illetve akár külföldi tulajdonú magyar cégek közötti ügyletekre is alkalmazandó lehet.

Webináriumunk az új szabályoknak a tranzakciókra gyakorolt hatásaira és az azokkal kapcsolatos praktikus kérdésekre világít rá.

A webináriumon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció esetén a meghirdetett időpont előtt emailben küldünk a webináriumhoz egy Zoom linket.

Kérjük, 2020. június 2. 18 óráig regisztráljon. 

 

Dátum
2020. június 3., szerda

Időpont
11.00 - 12.00 óra

Előadók: 
dr. György László, 
gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie társasági jog és vállalatfelvásárlási csoport társvezető partnere

dr. Vági József, a banki és finanszírozási csoport vezető partnere

dr. Kovács Benedek, az ingatlanjogi csoport vezető partnere

dr. Orosz Dániel, a társasági jog és vállalatfelvásárlási csoport szenior ügyvédje

 

 

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin

Fermer

Connaisez-vous notre page Linkedin?