La Chambre

Exporttámogató közszolgáltatási koncesszió aláírása

A Business France és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara aláírt egy exporttámogató közszolgáltatási koncessziót.

2018. december 14-én a Business France és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara a Francia Rezidencián aláírt egy exporttámogató közszolgáltatási koncessziót.

2019. január 1-től a „Team France Export” lesz azoknak a francia kkv-knak és közepes piaci tőkeértékű vállalatoknak az egyetlen kiküldött képviselője Magyarországon, amelyek exporttámogató közszolgáltatásból szeretnének részesülni.
Christophe Lecourtier, a Business France vezérigazgatója is jelen volt Budapesten a szerződés aláírásánál: „a Team France az exporttámogató közszolgáltatás radikális megreformálása. Valójában egy átfogó egyszerűsítésről van szó, amely egyablakos ügyintézést biztosít a cégeknek a telephelyüknek megfelelő régióban, valamint a jobban meghatározott külföldi szerepvállalásról, amely többek között a hat közszolgáltatási koncessziónak és a két szolgáltatási közbeszerzésnek köszönhető, amit november folyamán meghirdettünk. A koncessziót elnyerők kiválasztása a Business France munkatársai által végzett munka szimbolikus és fontos fejezete annak érdekében, hogy sikerre vigyük azt a feladatot, melyet a miniszterelnök a Team France reformjának Roubaix-ban történt bejelentésekor 2018. február 23-án ránk bízott.”

A közkiadások csökkentésének kontextusában a Team France reform lehetővé fogja tenni, hogy az által, hogy szövetségeket hozunk létre Franciaországban és külföldön, megfeleljünk a közszolgáltatásban dolgozók számára kitűzött nemzeti célnak: több exportőr, több export, anélkül, hogy kompromisszumokat kéne kötni a szolgáltatások minőségét illetően. A „Team France”-t, a köz- és a magánszféra együttműködésével létrejött partnerséget az egész ökoszisztéma által használt és a Business France, valamint az állami tevékenység átalakítására létrehozott alapok által társfinanszírozott modern, digitális eszközök segítik.

Az 1991-ben létrehozott Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara ma több mint 230 tagot számlál, köztük kkv-kat vagy nagyobb francia cégek leányvállalatait, független vállalkozókat, illetve magyar és nemzetközi cégeket.
A Business France olyan szervezeteket is bejelentett, amelyeknek átengedik a francia cégek exporttámogató közszolgáltatását öt másik országban: Belgiumban, Norvégiában, Marokkóban, a Fülöp-szigeteken és Szingapúrban.

További információk:

 A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara honlapja: www.ccifrance-hongrie.org

 A Business France a francia gazdaság nemzetközivé válásának szolgálatában működő nemzeti ügynökség. Feladata a cégek és exportjuk nemzetközi fejlesztése, valamint a Franciaországba érkező nemzetközi befektetések felmérése és fogadása. Promotálja Franciaország, a francia cégek és területek vonzerejét és gazdasági imázsát. Irányítja és fejleszti a nemzetközi gyakornoki programot. A Business France az UBIFRANCE és az AFII (nemzetközi befektetések francia ügynöksége) fúziójából jött létre 2015. január 1-jén. 1500 munkatársa van Franciaországban és 62 országban. A köz- és a magánszférába tartozó partnerek hálózata segíti. További információk: www.businessfrance.fr - @businessfrance – presse@businessfrance.fr

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Inscrivez-vous à notre newsletter !